5 Şubat 2012 Pazar

Yalnızlık Ruhun Efendisi

Bazı yaşamak istediklerin için binlerce yaşantıyı kat etmen gerekir. Bunlar tartışmasız senin başından geçmelidir. Çünkü sen daha büyüme aşamasındasın. Her insan için büyümek sınırsızdır. Her öğrenme bir büyüme değildir evvelakin her yaşantı bir parçasını bırakırsa sende bu büyümen için bir avantajdır . Yani küçük insanlar küçük düşünen insanlar böyle olmasına kendileri sebeptir. Hayat küçük insanlarla dolu kendini büyütememiş, nöronlarının sınırındaki düşünceye ulaşamamış insanlarla . Sığ düşünceler zinciri içinde bir insan nasıl yiter bilmez çoğu küçük insan . Çünkü bunu düşünebilecek kadar büyük düşünemez . Hayatın ucu bucağı görünmezken küçük düşünmek bize yakışmaz . Her insan kendi sınırının ötesine ulaşmak için zorlamalıdır kendini . Azim ve kararlılık bu dünyada başarılamayacak bir şeyin olmadığının kanıtıdır . Bir amacı olmalı inanın en önce ve onun peşinden koşmalı .

Bu aralar aşk hayatım pek bir boşlukta ve ben böyle olmasının benim için çok daha hayırlı olduğuna inanıyorum .
Aşk; hayatımızın bir parçası olmakla birlikte bazen askıda kalması gereken bir olgu bence. Bu askıda kalan zamanımda –gerçi uzun süredir askıda-kendimle ilgileneceğim.
Çoğu insan kendine vakit ayırmaz bunun farkında değildir. Bu hayatı yaşayan kendisi oysa ki bir insan kendisine nasıl vakit ayırmaz bakın söyleyeyim .:) Çoğu insan ya olması gereken bir sosyal ortamda ya hayatın gerekçelerini yaşamakta ya baskı dolu bir aile ortamında gündelik işlerle uğraşmakta ya da hayatının çizecek ölçüde o yapılması gerekenleri sırasıyla yerine getirmektedir . Birçok insan kendisiyle yalnız kalmayı sevmez ve yalnızlık çoğu insanı bunaltır. İnsanlar kendilerinden neden bu kadar uzaktadırlar. Ben yalnızlığımda kendimi bulmayı öyle çok severim ki . Sadece bendir ilgilendiğim yaşandıklarımı öyle güzel tartarım ki . Yalnız yaşamasını bilen insanlar kendilerini daha çok tanıyan insanlardır ben bunu bilir bunu söylerim . Aynı ;bir arkadaşınla yaşadığında o arkadaşını daha yakından tanıman gibidir bu durum . Kendine yabancı insanlar var aramızda kendine yabancılığını kendisi bile farkedemeyen .
Tatilimde geçirdiğim birkaç günden sonra zihin boşaltma babında yazdığım bir paylaşım . Bilgelik taslamaktan çok düşüncelerim bunlar . İlgilen herkese teşekkürler . Parçalanmış konu bütünlüğü de beynimdeki fikir uçuşmasından kaynaklanıyor . Hatamız varsa affola ….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder